بیهوشی یا بی حسی؟ کدام یک در جراحی اتوپلاستی بهتر است؟
مقدمه
همواره از مراجعین این سوال را می شنویم که بی هوشی و بی حسی در عمل اتوپلاستی چگونه است؟ کدام بهتر است و آیا حق انتخاب داریم؟ طبیعی است که حجم، وسعت عمل، شرایط سنی و بدنی بیمار و بسیاری از عوامل در این تصمیم گیری نقش دارند. در این نوشته بلاگ کلینیک اتوپلاستی بلونیک در تلاش خواهیم بود تا پاسخی به این سوال دهیم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
بیهوشی یا general anesthesia
برای انجام هر عمل جراحی بزرگ، ضروری است که بیمار در حالت کمای ناشی از پزشکی قرار گیرد.
بیهوشی عمومی حالتی از بی دردی است که در آن بیمار هوشیاری خود را از دست می دهد و به همین دلیل جراح می تواند به راحتی بیمار را جراحی کند. این برای اطمینان از اینکه بیمار تحت یک عمل جراحی بدون درد قرار می گیرد، ضروری است زیرا مغز بیهوش شده هیچ سیگنالی از درد دریافت نمی کند.
برای القای بیهوشی عمومی نیاز به حضور پزشک بیهوشی، تکنسین بیهوشی و همچنین ماشین بیهوشی است و این پروسه با تزریق داروهای مختلف شامل شل کننده ها، خواب اور ها و مخدرها و داروهایی که منجر به فراموشی و… میشوند همراه می باشد.
برای اغاز این روند پزشک بیهوشی تعداد و میزان دارو را تعیین میکند که بسته به بیمار و نوع جراحی متفاوت است.
میزان دارویی که بیمار یا مراجع حین بیهوشی عمومی دریافت میکند بسیار زیاد بوده که مناسب عمل هایی با حجم سنگین و زمان طولانی است. در این مورد اکثرا تصمیم درمان به پرهیز حداکثری دریافت این مقدار دارو است.
گاهی ممکن است فرد پس از پایان بیهوشی احساس گیجی، لرز یا یک درد منتشر در بدن داشته باشد. بعضی بیماران تاری دید، خواب آلودگی، گلودرد، سردرد یا احساس سختی در تنفس کردن دارند. هر کدام از این علائم اگر ایجاد شده بیمار باید آن را به پرستار اطلاع دهد.
بیماران تا چند روز بعد از جراحی ممکن است احساس خستگی کنند. این احساس علل متفاوتی میتواند داشته باشد مانند نگرانی در مورد عمل جراحی، کمبود خواب قبل و بعد از جراحی، درد و ناراحتی بعد از جراحی، از دست دادن خون در حین جراحی، خود بیماری که موجب شده تا عمل جراحی انجام شود، تغییر در رژیم غدایی، صرف انرژی زیاد به توسط بدن برای بهبود محل جراحی. این احساس بهتدریج از بین خواهد رفت.
وقتی بیمار برای اولین بار بعد از جراحی میخواهد بایستد و راه برود باید حتماً کمک داشته باشد. بیمار مدتی در حالت درازکش بوده و وقتی یکباره به حالت ایستاده درمیاید ممکن است بر اثر کاهش ناگهانی فشار خون کنترل خود را از دست داده و زمین بخورد.
عوارض بیهوشی عمومی بسیار مختلف هستند و بستگی به داروهای مورد استفاده، تکنیک بکار رفته و بیمار دارند. برخی از عوارض هنگام بیهوشی عمومی روی میدهند مانند آریتمی قلبی یا ایست تنفسی، یا پس از آنستزی مانند سردرد، عفونت ریه بهخصوص در سیگاریها، گیجی، اختلال حافظه و خارش گاه کشندهاند مانند هایپر ترمی بدخیم و گاه بیخطر مانند درد عضلات و تهوع.
معمولا پس از دریافت بیهوشی عمومی نیاز به گذراندن حداقل یک شب در بیمارستان به جهت پایش شرایط شما میباشد.
بی حسی موضعی یا local anesthesia
هرچند بی حسی موضعی در ابعاد کوچکتر و با میزان داروی کمتر انجام میگیرد اما برای بیماران و زیباجویان اضطراب بیشتری نسبت بیهوشی عمومی به همراه دارد!
با این تفاصیر سوال اینجاست که در بی حسی موضعی چه اتفاقی میافتد؟
بی حسی موضعی نوعی بی حسی است که تنها قسمت خاصی از بدن را بی حس میکند. بی حسی موضعی معمولاً از طریق تزریق یا استفاده موضعی دارو انجام میشود و با مسدود کردن تکانه های عصبی به ناحیه آسیب دیده عمل میکند.
بی حسی موضعی اجازه میدهد تا روش های جراحی جزئی بدون احساس درد یا ناراحتی بیمار انجام شود.
شاید همه ی ما تماس های گاه و بیگاه با بی حسی موضعی داشته باشیم، از تجربه ی استفاده از پماد های بی حس کننده مثل زایلا پی تا تزریق های گاها ترسناک داخل لثه در دندان پزشکی و یا خودتجویزی های اسپری یا ژل لیدوکایین برای التهابات پوستی!…
حتی گاها سر شدگی های پا یا دستمال بخاطر بی تحرکی یا عدم خونرسانی!!
اینها ملموس ترین تجربه های همه ی ما با بی حسی موضعی است که همگی درجاتی مختلف از بی دردی هستند و تحمل کردن درد را در حالی که شما هوشیار هستید و کار های روزمره تان را انجام میدهید برای شما اسان می کند.
بی حسی از لحظه ی اولین تزریق به شما القا خواهد شد و حدودا تا چهار یا پنج ساعت، یعنی حین جراحی و پس از آن ادامه خواهد داشت و تحمل درد ابتدایی را برایتان آسان خواهد کرد.
پس از تزریق ماده ی بی حسی بیشتر مراجعین بین پنج تا بیست دقیقه احساس تپش قلب یا اضطراب کمی را تجربه خواهند کرد که آگاهی از این موضوع توسط کارشناس به شما داده می شود.
پس از تزریق محل بی حس شده و گیرنده های درد شما کاملا مختل خواهند بود ، احساس سرما و سفتی درناحیه نشانگر تزریق موثر میباشد.
کدام نوع بی دردی برای من مناسب تر است؟
برای پاسخ به این سوال بعد از شنیدن نظر شما ، سوابق پزشکی و پایش روحی تان توسط متخصصین حاضر در مجموعه انجام خواهد شد.
شاید حالا برای شما قابل درک تر باشد که چرا دربسیاری از اعمال جراحی در وسعت کمتر، به شما بی حسی موضعی به جای بیهوشی عمومی توصیه می شود!
البته بعضی از زیباجویان با پیشینه های ترس از تزریق یا بیداری حین جراحی و یا ترس های ناشی از محیط بیگانه در سنین پایین تر همچنان انتخابشان بیهوشی عمومی است!
ما در بلوکلینیک بعد از مشاوره ی پزشک جراح و همچنین دکتر روانشناس به شما کمک میکنیم تا بهترین انتخاب را در مورد نوع بی دردی خود داشته باشید.
انتخاب ما در بلوکلینیک کدام است؟
با توجه به توضیحات فوق و همچنین نوع عمل های انتخابی برای جراحی هایی مثل بلفاروپلاستی، اتوپلاستی، ساکشن غبغب، سانترال و یا دایرکت لب و کاشت مو که مجموع زمان لازم برای جراحی کمتر از یک ساعت میباشد و زیباجویان تمایل به ادامه ی فعالیت های روزمره پس از جراحی را دارند، انتخاب بی حسی موضعی ارجحیت دارد. این پروسه توسط پزشک با کمک کارشناسان جراحی انجام میگردد.
اما در صورت درخواست مراجعین محترم و یا عدم مطابقت شرایط جسمی و روانی زیباجویان با بی حسی موضعی، جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد گرفت.
در تمامی حالت ها توصیه میشود با مشاورین ما در ارتباط باشید و از امکانات مجموعه برای انتخاب بهترین روش استفاده بفرمایید.
لینک دریافت وقت مشاوره ی روانشناس